Produse
SISTEME ANTEFRACTIE
Sistemele antiefractie sunt concepute pentru a proteja caile prin care un infractor
1
2
3
4
poate patrunde într-o cladire si sustrage obiecte de valoare.
Scopul acestui sistem este de a imbunatati securitatea locurilor protejate. Modul în care va fi detectata prezenta infractorului se face în functie de elementul protejat: usi, geamuri, spatii interioare.
Un sistem antiefractie poate sa contina o serie de componente astfel:
•  centrala de detectie si alarmare, prevazuta cu software de operare propriu si elemente de armare/dezarmare locale;
•  detectoare de prezenta pentru interior si exterior, cu posibilitatea reglarii sensibilitatii de detectie si imunitate la  perturbatii electromagnetice
•  detectoare de geam spart cu functie de analizare a spectrului audio si infrasunetelor; se instaleaza pentru a creste gradul de protectieperimetrala prin detectarea spargerii geamurilor de la usi sau ferestre.
•  detectoare de soc cu sensibilitate de detectie reglabila
•  contacte magnetice folosite pentru protejarea usilor si ferestrelor, pot fi instalate in punctele de acces vulnerabile, asigurind o protectie perimetrala.
•  tastatura ce permite armarea si dezarmarea întregului sistem, pentru comenzi speciale (armari partiale, taste cu semnificatii speciale), pentru programarea centralei, pentru afisarea starii sistemului si pentru citirea istoriei de     evenimente
•  module periferice (amplificatoare, module extensie, multiplexoare, interfete);
•  sisteme de avertizare audio si optice;
•  elemente de alarmare la distanta (comunicator telefonic, interfata de conectare la dispeceratul de supraveghere)
•  acumulatori ce mentin sistemul in functiune dupa caderea sursei principale de energie electrice in functie de consumul sistemului si de capacitatea acumulatorilor.
Un lucru important este faptul ca sistemele de alarma antiefractie si componentele lor sunt clasificate prin grade, pentru a indica nivelul de securitate oferit. Gradele de securitate tin seama de nivelul de risc la efractie, în functie de natura locurilor protejate, de evaluarea continutului locurilor protejate si de profilul posibililor intrusi.   
Gradul de securitate si clasa de mediu impun practic configuratia optima a sistemului de alarma antiefractie.

SISTEME DE SUPRAVEGHERE VIDEO
Sistemele de supraveghere video servesc la urmărirea şi înregistrarea imaginilor dintr-un spaţiu care trebuie supravegheat. Acestea au aparut din necesitatea companiilor de a tine sub control tot ceea ce se intampla pe proprietatile si in cladirile lor, avand ca principiu de baza faptul ca o singura persoana, responsabila de monitorizarea sistemului CCTV, vede de zece ori mai mult decat o puternica patrula.
Sistemele de supraveghere video se adreseaza, in principal, spatiilor in care se desfasoara activitati de productie, spatiilor comerciale, depozitelor de materiale dar si birourilor.
Sistemul de supraveghere video poate fi interconectat cu un sistem de avertizare la efractie sau cu echipamente de control acces pentru un spor de eficienta.
Un astfel de sistem se compune dintr-o serie de echipamente precum:
•    camerele video,
•    unul sau mai multe monitoare ce permit vizualizarea imaginilor,
•    un DVR pentru inregistrarea imaginilor preluate de camere,
•    surse de alimentare pentru camere.

567


SISTEME ANTIINCENDIU
Constatam ca in prezent ne stau la indemana multiple solutii tehnice ce vegheaza si intervin eficient in lupta cu focul. Daca analizam posibilitatile tehnice existente si piata sistemelor de securitate antiincendiu putem observa urmatoarele:
a) Pentru orice conditii de mediu uzuale exista solutii de detectie, alarmare si stingere automata. Chiar pentru medii ostile cum ar fi cele cu temperaturi extreme, cu particule in suspensie, medii antiex, medii corozive sau toxice exista echipamente sau solutii tehnice abordabile.
b) Nivelul costurilor aferente instalatiilor de detectie si stingere automata este in continua scadere astfel incit solutii tehnice extrem de scumpe in urma cu citiva ani, au ajuns , datorita productiei de masa , la valori modice.
c) Fiabilitatea sistemelor a crescut iar dezvoltarea electronicii a permis inglobarea in echipamente a elementelor de izolare si protectie precum si a unor circuite de tip „watch dog „ de autotestare. Evident a fost facut si pasul urmator si anume acela de procesare paralela a informatiilor si rezervarea „la cald” a componentelor hardware critice.
d) Echipamentele si sistemele au caracteristici minime impuse de standardele in vigoare astfel incit la proiectarea unei solutii de securitate antiincendiu aceasta este in mare masura independenta de producatorul echipamentului. Trebuie mentionat ca intotdeauna vor exista productaori si furnizori de echipamente care vor pune la dispozitie echipamente cu mult mai performante decit limitele standardizate ceea ce incurajeaza dezvoltarea continua si in timp stabilirea de noi standarde de performanta.
e) Perceptia pietii referitor la sistemele de detectie alarmare sistingere automata s-a schimbat radical . Rolul si importanta lor este in prezent foarte bine inteles de sectorul privat unde lectiile trecutului au fost invatate. Faptul ca 80% din firmele care au suferit un incendiu major au dat faliment si asta chiar daca erau asigurate (cauza principala fiind neonorarea contractelor si pierderea cotei de piata) a dat un impuls serios utilizarii pe sistemelor de detectie si stingere automata. Paradoxal acestea aduc economii prin reducerea timpului de nefunctionare a unor linii sau procese de
productie si prin reducerea masiva a pagubelor in cazul unui incendiu.

891011


SISTEME CONTROL ACCES
Sistemele de control al accesului reprezinta o metoda de securitate utila, in special, in afaceri. Acesta reprezinta un instrument esential pentru managementul resurselor umane intr-o organizatie, permitand gestionarea automata a intrarilor si iesirilor oamenilor în/din anumite zone numite de securitate. Cu ajutorul acestui sistem se poate realiza vizualizarea în timp real a intrărilor, ieşirilor, se poate face in orice moment situaţia prezenţei personalului şi totodată se pot defini zonele de acces pentru fiecare persoană şi intervalele de timp în care aceasta va avea acces.
Sistemul de control acces este alcătuit din următoarele componente de bază:
•    persoanele cu drept de acces
•    legitimaţiile de acces
•    cititoarele
•    elementele de blocare a accesului
•    calea de transmitere a informaţiilor
•    unitatea de evaluare (panoul de control acces)

SISTEME DE INTERFONIE / VIDEOINTEFONIE
Sistemele de interfonie / videointerfonie au fost concepute pentru securizarea si supravegherea accesului intr-o locatie.
Scopul acestor sisteme este de a permite accesul in locatiile protejate doar a persoanelor autorizate de catre beneficiarul sistemului
Sistemul de intefone / videointerfonie este alcatuit dein urmatoarele componente:
•    Post de exterior aluminiu / plastic
•    Post interior  receptor / receptor+monitor
•    Yala magnetica ingropata / aplicata

1213


SISTEME AUTOMATIZARI
- PORTI BATANTE
Porţile batante se deschid rotindu-se pe centrul de greutate, ca orice poartă.
Deschiderea antelor se face doar pe interiorul proprietăţii şi necesită un anumit spaţiu interior.

Tipul recomandat pentru o poartă cu una sau două ante, în cazul în care spaţiul de manevră este redus datorită prezenţei zidurilor şi gardurilor, este acela al unui motor cu şuruburi, cu montare externă.  

Există posibilitatea de a alege dintr-o gamă foarte largă de motorizări în funcţie de greutatea şi dimensiunile antei, pentru a avea sistemul dorit.

14

- PORTI GLISANTE
Porţile glisante sunt dotate de obicei cu o singură antă, care alunecă pe o şină în pământ, dotată cu cremalieră. Pentru mişcare necesită un spaţiu lung şi îngust, în care poarta alunecă în momentul deschiderii sau închiderii.

Acest model de porţi reprezintă protecţia ideală în cazul unor intrări largi, intrări poziţionate în pantă sau în cazul în care nu există spaţii suficiente de manevră în interiorul proprietăţii pentru deschiderea unei porţi cu sistem batant.

15